Πόσο smart (phone) είναι το website σας;

Η νέα πραγματικότητα: οι αναζητήσεις -τους τελευταίους μήνες- στο Google μέσω smart κινητών τηλεφώνων ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις αναζητήσεις που έγιναν μέσω επιτραπέζιου ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Πόσο σημαντική είναι αυτή η πληροφορία;

Σημαίνει ότι το να είναι το website σας συμβατό με τα κινητά τηλέφωνα -τα smart κινητά, εννοείται- είναι πια απολύτως αναγκαίο, ιδιαίτερα εάν το website σας είναι εταιρικό, επιχειρηματικό, δηλαδή παρουσιάζει προϊόντα ή/και υπηρεσίες και απευθύνεται σε πιθανό αγοραστικό κοινό, εάν επιθυμείτε μέσω αυτού να κερδίσετε νέους πελάτες μέσα σε ένα σκληρά ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Τι εννοούμε όμως "συμβατό με τα smart κινητά"; Η "φιλικότητα" προς τα κινητά δεν περιορίζεται απλώς σε μια αυτόματη προσαρμογή σε μικρό μέγεθος οθόνης. Για να λειτουργήσει σωστά ένα website σε περιβάλλον smart phone πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά

  • πως θα λειτουργήσει σε μία συσκευή στην οποία δεν χρησιμοποιούμε ποντίκι αλλά έχει οθόνη αφής, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα μπλέκουν διάφορα στοιχεία όπως κουμπιά, links, εικονίδια, κλπ. στην περιήγηση που εδώ κάνουμε με την αφή
  • πως οι χαρακτήρες και τα άλλα στοιχεία περιήγησης και πληροφόρησης θα είναι ευανάγνωστα σε μία τόσο μικρή οθόνη
  • πως θα είναι αρκετά «ελαφρύ» για να έχουμε γρήγορη και απρόσκοπτη περιήγηση που θα ικανοποιήσει και τους πιο «ανυπόμονους» χρήστες οι οποίοι, στην αντίθετη περίπτωση, φεύγουν από to website σας και προτιμούν ένα πιο συμβατό με το κινητό τους.

Για να εξασφαλίσουμε λοιπόν όλα (ή σχεδόν όλα) τα παραπάνω, κάνουμε τα παρακάτω!

Σχεδίαση περιβάλλοντος μίας «κολώνας»: όλες οι πληροφορίες, η μία κάτω από την άλληΣχεδιάζουμε το περιβάλλον του website, δηλαδή το layout, την μορφή του όπως φαίνεται στην οθόνη, σε μία «κολώνα»: προσπαθούμε λοιπόν, όσο το δυνατόν περισσότερο, όλες οι πληροφορίες να παρατίθενται η μία κάτω από την άλλη ώστε όταν η οθόνη επισκόπησης είναι μικρή, να είναι δυνατή η εύκολη πλοήγηση από την κορυφή έως την βάση με απλό scrolling. Στην περίπτωση που έχουμε σελίδα με πλέγμα (grid) προϊόντων, αυτό μπορεί να είναι σε δύο «κολώνες», η διάταξη αυτή εύκολα προσαρμόζεται σε στενότερη οθόνη χωρίς πρόβλημα.

Χρήση μεγάλου μεγέθους γραμματοσειράς εικονιδίων και κουμπιών Κάνουμε γενικά και όπου αυτό είναι δυνατόν χρήση μεγάλου μεγέθους γραμματοσειράς, εικονιδίων και κουμπιών στην δομή του website: αυτό μας επιτρέπει την ευκολότερη επισκόπηση του κειμένου αλλά και όλων των άλλων στοιχείων στο website σε ένα περιβάλλον όπου το σύνολο του layout σμικρύνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό και άρα όλα τα στοιχεία γίνονται δυσανάγνωστα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ - δεν πρέπει να το ξεχνάμε, συζητούμε εδώ για ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ με smart κινητά και όχι την σχεδίαση και ανάπτυξη μίας ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ειδικά για κινητά.

Μεγάλα διαστήματα μεταξύ γραμμών κειμένου, links και κουμπιών για να επιλέγονται εύκολα με το δάκτυλοΧρήση μεγάλων (μεγαλύτερων) διαστημάτων μεταξύ των γραμμών του κειμένου, των links και των κουμπιών για να επιλέγονται ευκολότερα με το δάκτυλό μας. Σε ένα smart κινητό, όσο μεγάλη και αν είναι η οθόνη του, η πλοήγηση σε ένα website γίνεται σχεδόν αποκλειστικά με το δάκτυλο άρα αυτή η προϋπόθεση είναι εξαιρετικά απαραίτητη.


Πως είναι λοιπόν το δικό σας website όταν το βλέπετε από ένα smart phone; Είναι απογοητευτική η χρήση του; Όλα αυτά σας ακούγονται αποθαρρυντικά; Δεν χρειάζεται: εμείς έχουμε την γνώση και την εμπειρία για να ικανοποιήσουμε και αυτή την σημαντική ανάγκη.

Επικοινωνήστε τώρα με την ομάδα μας για να συζητήσουμε την σωστή παρουσία της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο και όχι μόνο.Top