Περί SEO ή αλλιώς… διαφυγόντα κέρδη!

SEO ή αλλιώς Search Engine Optimization ή αλλιώς Βελτιστοποίηση Αποτελεσμάτων Μηχανών αναζήτησης!
Πόσο (τελικά) την χρειάζεται το website σας;

Η έννοια του SEO

Ο όρος «Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης» ή S.E.O. (από το αγγλικό «Search Engine Optimization»), περιγράφει όλες εκείνες τις διαδικασίες/επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στη δομή και το περιεχόμενο ενός website, ώστε να είναι όσο το δυνατόν «φιλικότερο» προς τις Μηχανές Αναζήτησης. Τελικός στόχος είναι η υψηλή κατάταξη του website στις Μηχανές Αναζήτησης και η αύξηση των επισκεπτών σε αυτό μέσω των οργανικών αποτελεσμάτων, δηλαδή των μη πληρωμένων/διαφημιζόμενων αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης του Internet για τις λέξεις-κλειδιά (keywords) που ενδιαφέρουν τον χρήστη και που οι Μηχανές Αναζήτησης κρίνουν ότι το περιεχόμενο του συγκεκριμένου αυτού website είναι το καταλληλότερο σχετικά με αυτό που ψάχνει ο χρήστης.

Πηγή: Η ελεύθερη Εγκυκλοπαίδεια, ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ: Βελτιστοποίηση για τις Μηχανές Αναζήτησης

Που με... βάζει το Google;

Στην κατάταξη του ιστοτόπου (website) σας η Google δίνει προτεραιότητα στις καλύτερες πηγές για ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Το τι είναι "καλύτερο" καθορίζεται από ένα συνδυασμό παραγόντων:

Είναι το περιεχόμενο της σελίδας σχετικό με το ερώτημα;

Παρουσιάζει ενδιαφέρον και κύρος; Το τι είναι ενδιαφέρον βασίζεται στην συνολική ποιότητα του περιεχομένου, ενώ το τι είναι κύρος συναρτάται από την ποιότητα και ποικιλομορφία των εισερχόμενων συνδέσεων των κοινωνικών αναφορών (social media sharing ή σύνδεσμοι, δηλαδή links από άλλους ιστοχώρους).

«Βελ..», τι στο...!

Με τον –μάλλον αδόκιμο– όρο «βελτιστοποίηση» αναφερόμαστε στην διαδικασία του να γίνει το website σας όσο το δυνατόν πιο προσιτό στις Μηχανές Αναζήτησης, εφαρμόζοντας λογικές όπως εύκολη στην κατανόηση ιεραρχία περιεχομένου και σωστά επιλεγμένες λέξεις-κλειδιά που καθιστούν το περιεχόμενο εύκολο να αναλυθεί και να κατηγοριοποιηθεί.

Γιατί πρέπει να σε απασχολεί το SEO;

Εφαρμόζοντας την διαδικασία Βελτιστοποίησης για Μηχανές Αναζήτησης (SEO), δημιουργείς αυτόματα μια διαχρονική πηγή κίνησης, δηλαδή επισκεπτών για το website σου. Σε μακροπρόθεσμη βάση, το SEO μπορεί να δημιουργήσει δωρεάν κίνηση.

Γιατί το website σου χρειάζεται SEO;

Η πλειονότητα της κίνησης στο διαδίκτυο οδηγείται από τις μεγάλες Μηχανές Αναζήτησης, όπως τις Google, Bing και Yahoo!.

Παρά το γεγονός ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Media, όπως Twitter, Facebook, κλπ.) ή άλλες διαδικτυακές πύλες (web portals) μπορούν να δημιουργήσουν τις επιθυμητές επισκέψεις στο website σας, οι Μηχανές Αναζήτησης είναι η κύρια πηγή καθοδήγησης για τους περισσότερους χρήστες του Διαδικτύου. Αυτό ισχύει είτε το website σου παρέχει περιεχόμενο που περιγράφει υπηρεσίες, είτε παρουσιάζει ή πουλάει προϊόντα, κλπ.

Οι Μηχανές Αναζήτησης παραδοσιακά παρέχουν στοχευμένη κίνηση. Απαντούν στα ερωτήματα των χρηστών που αναζητούν κάτι, προσφέροντας αυτό ακριβώς (ή όχι ακριβώς!) που αναζητάτε. Οι Μηχανές Αναζήτησης λειτουργούν ως το μέσο καθοδήγησης.

Αν λοιπόν οι Μηχανές Αναζήτησης δεν μπορούν να βρουν το website σου ή δεν μπορούν να «διαβάσουν» και να «καταλάβουν» το περιεχόμενό του, θα χάσεις μεγάλο αριθμό επισκέψεων στον ιστότοπό σου και άρα πιθανόν θα έχεις διαφυγόντα κέρδη!

Οι αναζητήσεις, δηλαδή, οι λέξεις που πληκτρολογεί ένας χρήστης στο πλαίσιο αναζήτησης, έχουν εξαιρετική αξία και σημασία.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι η επισκεψιμότητα που η Μηχανή Αναζήτησης μπορεί να δημιουργήσει (ή να μην δημιουργήσει!) στον ιστότοπό σου, συνεπάγεται άμεσα με την επιτυχία ή αποτυχία του website αυτού.

Η στοχευμένη κίνηση που θα δημιουργήσει μία Μηχανή Αναζήτησης σε ένα website, μπορεί να παρέχει σε αυτό την αναγκαία έκθεση και δημοσιότητα που έχει ανάγκη για να κάνει πωλήσεις και άρα έσοδα. Αυτή είναι μία φήμη που κανένας άλλος δίαυλος εμπορικής προώθησης (Marketing Channel) μπορεί να αποφέρει άμεσα.

Η επένδυση στην υπηρεσία SEO που θα σου προσφέρουμε μπορεί να έχει μια εξαιρετική απόδοση σε σύγκριση με άλλες μορφές μάρκετινγκ και προώθησης.

Ελάτε να τα πούμε από κοντά

Μαζί θα προσδιορίσουμε τις συγκεκριμένες ανάγκες που έχει το website σου και θα προβούμε στις απαραίτητες δράσεις (διαμόρφωση περιεχομένου, λέξεις-κλειδιά, κλπ.) ώστε να αποκτήσει το website σου την φήμη που του αναλογεί.Top